Under mediumkursen sist hos Jane Lyzell så bjöd vi på en raw food kaka där dock receptet är lite omgjort, här kommer det efterfrågade receptet som bjöds. Som ni ser kan man garnera så det ser vackert ut om man vill, det gjorde inte kakan som bjöds på Men den var lika god ändå😍
Botten
5 dl cashewnötter, gärna rostade salta,
2,5 dl dadlar
2 msk kakao
0,5 dl Kokos
Fyllning
5 dl cashewnötter gärna rostade salta
0,8 dl kakao eller honung
0,8 dl agavesirap eller honung
0,8 dl kokosolja
Botten1. Lägg alla ingredienser till botten i en mixer och pulsmixa tills smeten är nästan jämn och håller samman.2. Pressa ned smeten i en form med löstagbara kanter. Använd lite blöta händer så klibbar det inte.
Fyllning1. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du har ett mjukt, krämigt nötsmör. Det kan ta ett par minuter, men ge inte upp. Du kan behöva stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger.
2. Lägg i resten av ingredienserna till fyllningen och mixa tills det är helt slätt och krämigt.
3. Häll fyllningen på botten och ställ i kylen över natten eller ett par timmar.
Kan serveras med kokosgrädde